SP Real Estate Services: 1-Property Research 2-Property Consulting 3-Asset Appraisal 4-Registration & Tax Consultants.Tel: (+855) 92 619 092 / 96 6666 065

Thursday, July 30, 2015

ម្ហូបអាហារ​កម្ពុជា


ប្រហុកខ្ទិះ
​ប្រហុក​ខ្ទិះ គឺជា​មុខម្ហូប​ខ្មែរ​មួយ​ដែល​មានឱជារស​ឆ្ងាញ់​ពិសារ​។ ប្រហុក​គឺជា​ប្រភេទ​ត្រីប្រឡាក់ អំបិល​ហើយ​រក្សា​ទុក​ជា​យូរ​ខែ នៅក្នុង​ក្រឡ ឬ​ពាង ហើយ​គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​មួយ​ដ៏​ចាំបាច់ ដែល​បាន ផ្តល់​នូវ​រសជាតិ​ប្លែកៗ​គ្នា អាស្រ័យ​ទៅ​នឹង​មុខម្ហូប​ដែល​ចំអិន​។ ចំណែកឯ​មុខម្ហូប​ប្រហុក​ខ្ទិះ​វិញ​ត្រូវ បាន​ផ្សំ​ឡើង​ដោយ​គេ​យក​ប្រហុក​ទៅ​ចិញ្ច្រាំ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់ រួម​ទាំង​មាន​គ្រឿងផ្សំ​ជាច្រើន ទៀត ហើយ​យក​ទៅ​ឆា​ច្របល់​ជាមួយគ្នា ក៏​បង្កើតបាន​ជា​ម្ហូប​មួយ​មុខ ដែល​រួម​មាន​បន្លែ​ជាច្រើន​មុខ ដើម្បី​យក​មក​ជ្រលក់​បន្ថែមទៀត រឹតតែ​ធ្វើឲ្យ​មុខម្ហូប​នេះ​ដែល​មាន​ឱជា​រសឆ្ងា​ញ់ ពិសារ​។
សម្លម្ជូរគ្រឿង
សម្លម្ជូ​គ្រឿង គឺជា​មុខម្ហូប​មួយ​ដែល​ផ្តល់​រសជាតិ​ជូរ ផែ្អ​ម ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ពិសារ ហើយ​ដោយ​មាន​គ្រឿង ផ្សំ​ជាច្រើន​ដូចជា សណ្តែកដី​លីង ស្លឹកគ្រៃ រ​មៀត ម្ទេស ស្លឹក​ក្រូចសើច យក​មក​បុក​ច្របល់​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​។​ចំណែក​សាច់​វិញ គេ​អាច​ស្ល​សម្លម្ជូរគ្រឿង​ជាមួយ​សាច់​ត្រី សាច់គោ សាច់មាន់ និង​សាច់ជ្រូក ឆ្អឹងជំនី​ជ្រូក តាមតែ​ពេញចិត្ត ព្រមទាំង​មាន​ប្រហុក​ថែមទៀត ហើយ​បន្លែ​គេ​អាច​ស្ល​ជាមួយ​ត្រ​កូន ឬ​ត្រប់​។ ការ​ផ្សំ​គ្រឿង​សម្លម្ជូរ គ្រឿង​មាន​ច្រើន​មុខ ដូចជា​សម្លការី​ដែល​បរទេស​ភាគច្រើន​បាន​ស្គាល់ យ៉ាង​ដូច្នេះ គ្រាន់​តែ​វា​មាន រសជាតិ​ផ្សេងគ្នា​។
សម្លកកូរ
សម្ល​កកូរ គឺជា​មុខម្ហូប​ជា​ប្រពៃណី​របស់​ខ្មែរ​យើង​តាំងពី​បុរាណ​មក ហើយ​ពិតជា​មានឱជារស​ឈ្ងុយ ឆ្ងាញ់​ពិសារ​។ សម្លកកូរ​ត្រូវបាន​ផ្សំ​ឡើង​ដោយ​គ្រឿងផ្សំ​ជាច្រើន​ដូចជា អង្ករ​លីង ប្រហុក ​គល់ស្លឹកគ្រៃ រ​មៀត រំដេង ម្ទេស (​តាម​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​) យក​ទៅ​បុក​ច្របល់​គ្នា​ម៉ដ្ឋ​ល្អ​។ ចំណែកឯ​បន្លែ​វិញ​មាន ល្ពៅ ចេក​ខ្ចី ល្ហុង សណ្តែក​គួ ស្លឹក​បាស់ ស្លឹក​អង្គារ​ដី ផ្កា​ស្នោ ហើយ គេ​អាច​យកទៅស្ល​ជាមួយ​សាច់​បាន​ច្រើន​មុខ ដូចជា​សាច់ជ្រូក សាច់មាន់ សាច់​ត្រី និង​សាច់ គោ​ផងដែរ​។ ​ក្រោយ​ពី​ចំអិន​ហើយ​សម្លកកូរ ពិតជា​ផ្តល់​ឱជារស​ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសារ ហើយ​គឺជា​មុខម្ហូប​ដែល​ប្រជាជន ខ្មែរ​យើង​និយម​ចូលចិត្ត​។
នៅមានម្ហូបច្រើនទៀត​។

No comments:

Post a Comment